Denizcilik Dünyasının İlk 5 Sıfır Emisyonlu Gemi Konsepti

Denizcilik Dünyasının İlk 5 Sıfır Emisyonlu Gemi Konsepti

  • YetenekVeZekA-i
  • Deneyap
  • 0 Yorum

1. E/S Orcelle Tanınmış nakliye şirketi Wallenius tarafından inşa edilen Orcelle yeşil gemi konsepti, gerçekten türünün tek örneği bir araba taşıyıcı gemisidir. Araba taşıyıcı, günlük operasyonları için üç farklı sevk sistemi kullanır.

Elektrik sistemleri, rüzgar ve dalga gücü ve hidrojen içeren yakıt panelleri, gemiye benzersiz operasyonel başarılar ve sıfır emisyonlu gemi statüsü sağlamak için etkin bir şekilde entegre edilmiştir.

Video : İzle

2. Süper Eko Gemi 2030 NYK tarafından inşa edilen Süper Eko Gemi Konsepti, 2030 yılında operasyonel olarak başlayacak. Kargo gemisinin tasarımı, su üzerinde manevra yapmasına yardımcı olmak için güneş ve LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) hücrelerinin kullanımıyla tamamen kolaylaştırılmıştır.

Geminin inşası, teknik ve teknolojik yardım sağlayan birkaç tanınmış Avrupalı ​​şirketle baştan sona titiz bir şekilde yapılmıştır. Geleneksel yakıt doldurma sistemlerinin ve elektronik tabanlı yük yükleme ve boşaltma süreçlerinin olmaması, onu geleceğin birkaç sıfır emisyonlu gemisinden biri yapacak olan Super Eco Ship 2030'un USP'leri olarak kabul ediliyor.

Video: İzle 

3. Konteyner Besleme Gemisi ZERO Hala kavramsallaştırılmakta olan ZERO, sıfır emisyonlu “yeni nesil” konteyner besleme gemisi olarak lanse ediliyor. GL nakliye şirketine göre, gemi kapsamlı bir şekilde LH2 (Sıvı Hidrojen) ve hidrojenle çalışan yakıt panelleri üzerinde çalışacak.

GL ayrıca geminin Kuzey Avrupa su bölgesinde yaşayabilirliğini artırmak için azaltılmış operasyonel hızın yapısal bir yönünü de hedefliyor. Gemi faaliyete geçtiğinde, ZERO'nun gelecek nesiller için trend belirleyici olacağına şüphe yok.

4. Futureship Sıfır Emisyonlu Feribot Konsepti Futureship'in gemicilik şirketi Scandilines için Sıfır Emisyonlu Feribot Konsepti, geleceğin tamamen emisyonsuz bir gemisidir. Gemi, fotovoltaik sistemler, yakıt hücreleri ve Flettner rotorları gibi çeşitli yeşil enerji teknolojilerini kullanıyor. Çift uçlu feribot, 1.500 yolcu ve araçlar için 2.200 şerit metrelik alana sahip olacak şekilde tasarlanmıştır.

 5. B9 Kargo Gemileri B9 denizcilik şirketi tarafından inşa edilen ve işletilen B9 gemilerinden oluşan filo, bir başka denizcilik mühendisliği yeniliğidir. Bu gemiler herhangi bir geleneksel yakıt ikmali sistemi kullanmamakta, bunun yerine metan yakıtı (biyogaz) ve rüzgarlardan elde edilen enerji ile çalıştırılmaktadır.

Boyutları da geleneksel yük gemilerine kıyasla oldukça küçüktür ve daha fazla operasyonel verimlilik sağlar. Ana yapısal bileşen, doğal olarak elde edilen bir tür çelik alaşımıdır. Bu bileşen aynı zamanda gemilerin daha büyük operasyonel başarılar elde etmesine yardımcı oldu ve denizcilik yük taşımacılığı alanının geleceğini değiştirmek için devrim niteliğinde trendler belirledi. Sıfır emisyonlu bir gemi konsepti olan B9 yeşil gemi konsepti, denizcilik dünyasından büyük övgüler aldı.

Ek Bilgi:

Zümrüt As Japon holding Mitsubishi tarafından inşa edilen Emerald Ace, gerçekten kendi türünün bir ası ve şimdiden açık denizlerde yelken açıyor. Denizdeyken tamamen sıfır emisyonlu bir gemi olmasa da, araba taşıyıcı gemi, yanaşırken herhangi bir zararlı gaz yaymayan bir gemi olma özelliğini taşıyor. Güneş enerjisi panellerinin lityum iyonize pillerle birlikte kullanılması, gemiye demirliyken bile her zaman güç sağlamaya yardımcı olur.

Güneş panelleri, çalışır durumdayken gemiye güç sağlamak için sürekli olarak enerji üretir. Gemi denizde değilken, üretilen bu enerji, etkin bir şekilde güç sağlamak için jeneratör yardımı ile pillerde yeterince depolanır ve böylece genel mühendislik çekiciliğini arttırır.

 

 

Paylaş:

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapın veya yeni bir hesap oluşturun.
loader
Şu an canlı yayın yok

Kullanıcı Listesi

x