Gemi İnşaatörlerinin Perspektifinden Sıfır Emisyonlu Gemiler

Gemi İnşaatörlerinin Perspektifinden Sıfır Emisyonlu Gemiler

  • YetenekVeZekA-i
  • Deneyap
  • 0 Yorum

Deniz enerjisi geçişi (fosilden yenilenebilire), bir gecede olmasa da, küçük adımlarla gerçekleşecek karmaşık bir konudur. Ancak bir an önce doğru yönde ilerlemeye başlamak gerekiyor; gemilerin ömrü uzun olduğundan ve şu anda inşa edilen gemiler 2050'de hala faaliyette olacağından. Bu nedenle, %50 daha az CO2 emisyonuna sahip olmak için bu gemiler, örneğin gemi verimliliğini artırmak için teknolojiler uygulayarak, örneğin atık ısı geri kazanım sistemi veya motor yükünü optimize etmek için bir enerji geri kazanım sistemi uygulayarak, toplam azalmaya kendi paylarına düşeni yapmak zorunda kalacaklar. 10 yılda inşa edilecek gemilerin hem çok daha az enerji (yakıt) tüketerek çok daha az CO2 salımı yapması gerekecek hem de çok çeşitli yakıt seçenekleriyle çalışabilme kabiliyetine sahip olacak.

Denizcilik sektörü için tüm uygulama türlerine uygun veya enerji geçişini çözecek belirli bir yakıt türü yoktur. Bu gemiler için bir sistem entegrasyon yaklaşımının kullanılması ve tüm çözümlerin (yakıtlar, ana taşıyıcılar ve enerji tasarrufu teknolojileri) birleştirilmesi gerekecektir. Yenilenebilir hidrojen yakıtlı yakıt hücreleriyle çalışan fütüristik gemiler, dizel motorlu gemilerden çok daha yüksek yatırım ve yakıt maliyetleri nedeniyle şu anda ekonomik olarak uygun değildir. Çift yakıtlı motorlara sahip doğal gaz yakıtlı gemiler halihazırda ekonomik olarak uygun olabilir (yerel yakıt fiyatına bağlı olarak).

Yenilenebilir yakıtlar kullanan gemileri ekonomik olarak uygun hale getirmek için, hükümetlerin yalnızca temiz gemiler için ihale açma veya emisyon vergilendirme gibi ek önlemleri uygulamasını gerektirir. Emisyon maliyetlerinin uygulanması, dizel yakıtlı gemileri işletmek için çok pahalı hale getirecek ve gemi operatörlerini doğal gaz veya diğer yenilenebilir yakıtlara geçmeye zorlayacaktır. Deniz enerjisi geçişinin ilerlemesi ve başarısı, hükümetlerin önümüzdeki yıllarda atacağı adımlara bağlıdır.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapın veya yeni bir hesap oluşturun.
loader
Şu an canlı yayın yok

Kullanıcı Listesi

x