Müzikli Beyin Eğitimi

Müzikli Beyin Eğitimi

  • YetenekVeZekA-i
  • Üstün Yetenekli
  • 0 Yorum

Müziği, çoğumuz eğlence ve rahatlama için kabul etmiş olsak da, hepimiz müzikten hoşlanırız. Müziğin ruh halimizi etkileyen gücünü hissetmiştik ama çoğumuz öğrenme yeteneğimizi gerçekten etkileyebileceğini veya beynimizde nöropat yollarını açma yeteneğinin farkında değiliz.

Müzik dinlemek sadece hoş değil aynı zamanda ses, sinir sistemi için önemli bir besindir. Doğmamış bir bebek, annesinin sesini rahimdeki 16 haftada duyabilir - annenin sesinin sesi bebeğin sinir sistemini besler ve büyütür.  Hepimiz beyni dil gelişimi ve daha üst seviye düşünme becerilerini eğitmek için klasik müzik kullanımını içeren “Mozart Etkisi” ni duyduk. Tıpkı belirli vücut hareketleri (vücudun orta hattını geçen egzersizler gibi) ve göz egzersizleri beyni yeniden eğitir gibi, müzik de bir çocuğun işitsel işleme sistemini güçlü bir şekilde yeniden eğitir. Beyin / işitme sistemini tıpkı fiziksel bir egzersizin vücudu güçlendireceği gibi güçlendirmek için tasarlanan özel sonik egzersizler vardır. Her enfeksiyon, kulak enfeksiyonları geçtikten çok sonra, sesi doğru bir şekilde algılayabilen optimum bir yeteneğe sahip bir çocuğu bırakabilir. işitsel bir işlem zorluğuna yol açar ve okuma, fonetik, imla ve dikkat etkileyebilir. Bazen bu işlem zayıflığı bir odyogramda ölçülebilir ve bazen ölçülemeyecek kadar incedir. Tekrar tekrar kulak enfeksiyonları ile zarar görmüş ses aktarımından sorumlu minik kılların kulağın kirpiklerinin, belli ses tonlarında ve belli ses tonlarında bulunan ses tonlarının kullanılmasıyla daha verimli bir şekilde çalışması için teşvik edilebildiği bulundu. Fransa'da bir kulak, burun ve boğaz cerrahı olan Dr. Alfred Tomatis, 50 yıl önce kulağın, beynin korteksini şarj eden elektrik dalgalarını, elektrik dalgalarına dönüştüren bir pil gibi olduğunu keşfetti. Dinlemesi hoş, özel muamele görmüş klasik müzik kullanarak işitsel sistemi yeniden eğitme sistemi yarattı. Evde özel olarak işlenmiş ve kaydedilmiş bu albümleri dinleyerek, bu uyarmanın işitsel sistemi düzgün çalışması için yeniden eğittiğini buldu. Ayrıca, bu işitsel beyin eğitiminin çocukların düşüncelerini düzenlemelerine, dikkat, denge, fonetik, okuma, heceleme ve özellikle arka plan gürültüsü varlığında sözlü talimatları duyma ve anlamalarına odaklanmalarına yardımcı olduğunu buldu. Sonucu, müziğin çocuklarda hem ince hem de derin değişikliklere neden olma yeteneğine sahip olduğu idi.

Çocuklarımızın işitsel ve sinir sistemlerini günlük olarak bombalayan çok büyük miktarda gürültü kirliliği (kuaför, çim biçme makinesi, trafik, bulaşık makinesi vb.) Vardır. Bu daha yıkıcı gürültü ile başa çıkabilmemizin yollarından biri, ilk olarak yüksek seslerin sinir sistemine stres oluşturucu olarak algılandığını fark etmektir. Hem sinir sistemini hem de işitsel sistemini dengelemeye yardımcı olmak için gün boyunca yumuşak fon müziği koyarak bu günlük saldırı ile mücadelede uzun bir yol kat edebiliriz. Çocukların arka plan gürültüsü ile konsantre olmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış belirli bir müzik bile var. Öğretmenlerin bu bağlantının farkında olduğu ve koltuk düzeninde arka planda yumuşak bir şekilde özel hazırlanmış klasik müzik çaldığı sınıflarda çocukların daha iyi konsantre olabileceği ve çalışmalarında daha doğru olabileceği tespit edilmiştir.

Çocuklarınızın işitsel işlemlerini evde nasıl geliştirebilirsiniz?

-Evinizdeki günlük gürültü kirliliğinin farkında olun. Mekanik gürültüyü mümkün olduğu kadar minimumda tutun. Yabancı gürültünün etkilerini azaltmak ve öğrenmeyi geliştirmek için arka planda yumuşak bir şekilde klasik müzik çalın. Mozart, Bach ve Vivaldi, bu sürece yardımcı olan bazı bestecilerdir.

-Dinleme yeteneğini daha da geliştirmek veya işitsel işleme, dikkat, okuma sorunları vb. ile mücadele eden bir çocuğa yardım etmek, özel işlem görmüş müzik dinleme programı, kulaklık kullanmak ve beyni işlemesi için kademeli olarak yeniden eğitmek için tasarlanmış düzenli bir program kullanmak beynin sesi daha verimli işlemesini sağlar.

Sesin bir başka önemli besin olduğunu bilmek ve beynin sesleri daha verimli bir şekilde işlemesi için eğitmek için klasik müzik aracılığıyla kullanılması bize çocuklarımıza yardım etmek için kullanabileceğimiz başka bir yol verir.

Ses bizi olumsuz ya da olumlu olarak etkiler:

Çocuklarımızın ses ortamını her gün seçebiliriz. İşitsel işlemeyi ve kaybedilen diğer yetenekleri geri yüklemek için müziği belirli şekillerde kullanmayı bile seçebiliriz. Beynin nöroplastisitesi oldukça şaşırtıcı. Her on yılda, beynin iyileşmesine ve yeniden denenmesine yardımcı olan yeni yöntemler keşfedilmiştir.

Birçok çocuk için çok faydalı olan çeşitli programlar vardır:

1-Dinleme Programı

Bu, iyi sonuçlar veren, ev tabanlı bir terapötik dinleme programıdır. Dinle

2-İşitsel Entegrasyon Terapisi.

Bu terapötik dinleme programı, bölgenizdeki bir konuşma terapisti tarafından verilmesini gerektirir ve çok iyi sonuçlar verir. 

3-Sonomas Dinleme Programı.

Bu terapötik dinleme programı, bölgenizdeki bir profesyonel tarafından yapılması gerekir ve çok iyi sonuçlar verir. 

Paylaş:

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapın veya yeni bir hesap oluşturun.
loader
Şu an canlı yayın yok

Kullanıcı Listesi

x